Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Haelsingland Vill Ha Naeringslivsminister

Hälsingland vill ha näringslivsminister

C och MP i Gävleborg kräver ny ministerpost

För att vända den negativa utvecklingen i länet vill Centerpartiet och Miljöpartiet i Gävleborg att en ny ministerpost inrättas. Tillsammans kräver de en näringslivsminister som ska få ansvar för att utveckla näringslivet i länets inland.

Minskad befolkning och färre jobb

Bakgrunden till förslaget är den negativa utvecklingen som skett i länets inland de senaste åren. Befolkningen har minskat och arbetslösheten har ökat. Centerpartiet och Miljöpartiet menar att en ny näringslivsminister skulle kunna vända den här utvecklingen.

– Vi ser att det behövs en minister som kan ta ett helhetsgrepp om näringslivsfrågorna i länet. En minister som kan samordna arbetet mellan olika myndigheter och organisationer, säger Roger Hedlund (C), riksdagsledamot från Gävleborg.

Förslaget har fått stöd

Förslaget har fått stöd från flera håll. Bland annat har Länsstyrelsen i Gävleborg ställt sig bakom kravet på en näringslivsminister. Även Anders W. Jonsson (C), ordförande för Centerpartiet i Gävleborg, välkomnar förslaget.

– Det här är ett viktigt steg för att vända den negativa utvecklingen i länet. En näringslivsminister skulle kunna göra stor skillnad för näringslivet i inlandskommunerna, säger Anders W. Jonsson.


Komentar