Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Haer Kaempar Skoevdeborna Foer Rosa Huset

Skövdeborna kämpar för Rosa Huset

Invånare i Skövde går samman för att rädda ett historiskt landmärke

Rosa Huset, en ikonisk byggnad i Skövde, står inför rivning. Men invånarna vägrar att se sitt älskade landmärke försvinna. De har gått samman för att bilda en grupp som kämpar för att rädda huset.

En lång och rik historia

Rosa Huset byggdes 1884 och har varit en viktig del av Skövdes historia. Det har använts som bostad, skola och kontorsbyggnad. Byggnaden är ett exempel på nyrenässansstil och är ett av få kvarvarande exempel på denna arkitektoniska stil i Skövde.

Huset har också en personlig betydelse för många invånare. Många har bott i huset eller har gått i skola där. De ser huset som en del av sin historia och arv.

Planer på rivning

Förra året meddelade fastighetsägaren att Rosa Huset skulle rivas för att ge plats åt ett nytt bostadshus. Detta besked möttes av stort motstånd från invånarna. De hävdade att huset var en viktig del av Skövdes historia och identitet och att det borde bevaras.

Kampen för att rädda huset

Invånarna i Skövde har inte gett upp kampen för att rädda Rosa Huset. De har bildat en grupp som heter "Bevara Rosa Huset" och de arbetar för att samla in pengar och öka medvetenheten om byggnadens betydelse.

Gruppen har också fått stöd från lokala politiker och kulturorganisationer. De har startat en namninsamling och har fått över 10 000 underskrifter till stöd för att bevara huset.

Framtiden för Rosa Huset

Det är ännu oklart om Rosa Huset kommer att räddas. Fastighetsägaren har ännu inte fattat ett beslut om husets framtid. Men invånarna i Skövde är fast beslutna att kämpa för att bevara detta historiska landmärke.


Komentar